Rejsebeskrivelse Taiwan

I dette indlæg Rejsebeskrivelse Taiwan, kan du læse vores rejsebeskrivelse over vores 18 dage lange rejse i Taiwan. Du kan i indlægget blive klogere på hvilke oplevelser vi valgte ud, hvorledes vi rejste rundt i landet samt få lidt gode råd og fakta omkring landet.

Vores rejse til Taiwan startede med en overnatning  i Kualar Lumpur lufthavn, da de billigste flybilletter inkluderet en nat mellemlanding i Malaysia. Så tiltrods for lufthavnsspeaker, der kaldte til last minut boarding og med lyset tændt natten igennem, fik vi da sovet et par timer. Til vores held fandt vi et hjørne med gulvtæppe, og til sammenligning med nogle af de efterhånden mange steder vi har overnattet, kommer dette ikke engang tæt på bunden 😉

En nat i lufthavnen (Rejsebeskrivelse Taiwan)

Rejsebeskrivelse Taiwan

Men nu til Taiwan!  Vi blev allerede ved tjek in skranken i Cambodia, bedt om at købe en udrejse billet af Taiwan. Ellers ville de simpelthen ikke lade os flyve med. Men med 90 dages visum, var vi lidt uforstående herfor, og havde glædet os til, ikke at være bundet af både tid og sted for udrejse, allerede fra start af. Men da det ikke kunne være anderledes, blev det til en hurtig beslutning om, at opholdet skulle vare omkring 3 uger. Med tanke på vores gode tur i Cambodja valgte igen at begrænse os på destinationerne i Taiwan, til trods for landet ikke er særligt stort. Vi bookede derfor udrejsebilletten fra Tapei (samme lufthavn som vi landede i), for så var vi ikke tvunget til, at bruge vores dage på at komme fra den ene ende af landet, til den anden.

 

Rundt i Taiwan

Vores rejse startede i hovedstaden Tapei, hvorfra vi rejste sydøst på til Nationalparken Taroko (læs om turen her). Herfra rejste vi tilbage til Taipei, for at lave en tur til nationalparken Yangmingshan, lidt nord for Taipei. Til trods for vores ellers minimale rejseri, har vi brugt en del penge på transport. For en uddybende beskrivelse, kan du læse vores om vores rejsebudget for Taiwan her.

Vores transport i Taiwan har bestået af bus, tog metro og scooter.

Vores 18 dage fordelte sig på følgende måde:

  • Taipei                             4 dage
  • Taroko National Park 5 dage
  • Taipei                           9 dage

 

At rejse rundt i Taiwan har været forholdsvis nemt. Dens tørste udfordring har været, at de ikke alle steder er lige gode til at skilte på engelsk. Generelt når det kommer til kommunikationen, har det dog også været en anelse udfordrende. Grundlæggende taler de fleste kinesisk, og kun en smule engelsk. Men vi endte da aldrig ude på vor herres mark uden for landslov og ret, så helt fejl af hinanden, er vi da aldrig gået. Vi lærte dog også hurtigt, at hvis en taiwaneser ikke kan engelsk, siger de blot nej uanset hvad du spørger efter. Så et lille fif er, at selvom du får et nej, så er det ikke nødvendigvis et nej til det du spørger om 😉 Men for at undgå misforståelser, kan vi også anbefale en app der hedder Voice Translator. Den oversætter til kinesisk fra dansk, og den virkede ret godt.

På vores rejse rundt, købte vi alle billetter på stationerne. Priserne er faste og således langt fra det pris gedemarked, som du ellers oplever mange steder i Asien. Derudover var hele strukturen i deres offentlige transport bygget nemt og logisk op, så vi fandt hurtigt ud af hvordan og hvorledes vi skulle komme rundt. Derudover, er de gode til at skilte på engelsk. Så en direkte modpol til Vietnam og Cambodja, som selvfølgelige behagede os vesterlændinge i stor grad.

Generelt har Taiwan og taiwaneserne givet os et super godt indtryk af dem og landet. Så søde og hjælpsomme mennesker skal man lede længe efter.

 

Hvad ville vi gøre anderledes?

  • Vi ville uden tvivl have bestilt et længere ophold, hvis vi på forhånd vidste, hvor dejligt et land det er. Det er fantastisk!
  • Lejet en bil eller scooter og kørt landet rundt med teltet bag i.
  • Planlægge en smule mere hjemmefra.

Rejsebeskrivelse Taiwan  Rejsebeskrivelse Taiwan  Rejsebeskrivelse Taiwan 

Skriv et svar