Angkor templerne


Angkor templerne

Siem Reap har kun en stor seværdighed, men det er til gengældt også Cambodjas største, nemlig Angkor templerne.  Templerne er en kæmpe indtægtskilde, og hvis vi siger at byen kun eksistere på trods af templerne, så er det ikke helt galt. Det er i hvert tilfælde årsagen til, at Siem Reap er Cambodjas anden største by. Rigtig mange af byens indbyggere, har ligeledes beskæftigelse der i en eller anden grad, relaterer sig til Angkor templerne.

Angkor templerne, er templer bygget imellem år 800 -1400 e.kr. De har fungeret som hellige templer op igennem tiden, og gør det stadig. Der bor således fortsat munke i nærheden, der dagligt kommer for at bede.

Selve Angkor riget, altså den gamle by rundt omkring selve Angkor templerne, var dengang større end nutidens New York. Hvor stort selve tempelområdet er, ved vi ikke, men det er stort.

Templerne er særdeles velbevaret og så er de bygget med en detaljerigdom så stor, at det er svært at beskrive. Så historie interesseret eller ej, så er oplevelsen stor!

Her blot et eksempel på den detaljerigdom, som templerne er bygget med. Dette tempel indeholder fx intet mindre end 216 ansigter. Så se godt efter. 

Vi brugte i alt 3 dage på at udforske templerne, to dage på cykel og en dag med tuk-tuk. Området er opdelt af to ruter, en kort og en lang. Vi brugte vores to dage på cykel på at udforske de templer der ligger langs den korte rute. Dagen med tuk-tuk brugte vi på at se udvalgte templer langs den lange rute.

Pris: 62 USD pr. pers for et 3-dages turpas

Tuk-tuk: 15 USD for en hel dag

Tempel cykeltur

Vi kan virkelig godt lide, når vi kan gøre tingene på egen hånd. For så bestemmer vi selv tempoet, og ser vi noget interessant, kan vi få lov til at følge det. Så varmen og de små asiatiske cykler til trods, var vi glade for at opleve Angkor templerne på denne måde. Derudover var det gratis at låne cykler på vores hotel, så det passede som fod i hose, til vores backpacker budget.

Vi fulgte områdets korte rute rimeligt slavisk, og havde et par få afstikkere, blandt andet til ”Death Gate”. Porten ligger så tilpas gemt inde i junglen, at det er de færreste der kommer der, da det kun er muligt at komme her på enten cykel eller gåben. Og det er altså bare lidt sjovere, at få lov til at stå at beundre et mesterværk alene, fremfor blandt en masse kinesere der giver den gas med modelposeringerne 😉

Her er cyklerne parkeret foran “Death Gate”.  

Solopgang ved Angkor Wat

Det største og absolut mest kendte tempel er Angkor Wat. Templets ydermur er 3,6 km lang, så det giver en lille indikator af, hvor stort dette tempel er. Templet ligger mod øst, og det er således særdeles populært at se solen stå op, netop her. Det kan dog også være noget af et majestætisk syn, at se solen komme til syne, bag dette kæmpe tempel. Et rigtig godt råd er dog, at tjekke vejrudsigten og vælge den mest skyfri morgen, du kan finde. Vores oplevelse var nemlig ikke helt i top på grund af skyer.

Solopgang ved Angkor Wat.

Den morgen vi så solopgangen ved Angkor Wat, var også den dag vi kørte med tuk-tuk. Dette var på tredje dagen, og vi var ærlig talt lidt trætte efter de to foregående dage, hvor der virkelig var blevet trampet i pedalerne.  Så i bedste camdodjanske stil, blev det til en lille formiddagslur i tuk-tuk’en 🙂

Formiddagslur i tuk-tuk.

Det praktiske og et par gode råd

  • Der er flere forskellige indgange til Angkor templerne, men du skal være opmærksom på, at du ikke kan købe din billet i disse indgange. Så dette skal du have styr på først. Der er et stort billetcenter, og det anbefales at du køber din billet eftermiddagen før du skal ind. Så slipper du nemlig for en lang kø. Det er muligt at købe enten et 1-dags, 3-dags eller 7-dagspas.

 

  • Angkor templerne er spredt ud over et kæmpe område. Der er lavet to ruter som du kan følge, en kort og en lang. Den korte rute kan du cykle rundt, hvorimod den store kræver en tuk-tuk. Det er ikke lovligt at leje en scooter som turist i Siem Reap, ikke desto mindre har vi dog mødt nogen efterfølgende der havde lejet en uden problemer. Skal du leje en tuk-tuk er prisen ca. 15 USD for en hel dag.

 

  • Tag tidligt afsted, for der bliver virkelig varmt op ad dagen. Af samme årsag, så husk rigeligt med vand. Vi drak i alt 6 liter på 5 timer. Hvis du løber tør, så fortvivl ej. Der er masser af salgsboder igennem hele området.

 

  • Vær klædt i tøj der dækker knæ og skuldre, da dette i Cambodjanernes øjne, er med til at vise respekt. Du kan ligeledes risikere at blive nægtet adgang til nogle af templerne, såfremt du ikke er dækket til.

 

  • Hvis du ønsker at se solnedgangen, så kom minimum et par timer før solen går ned. Der bliver nemlig kun lukket 300 gæster ind ad gangen til netop dette tempel, så dem der er kommet ind, kommer ikke ud igen når det begynder at nærme sig solnedgangs tid.

Skriv et svar