Cat Ba


Den dejlige ø, Cat Ba

Da vi ankommer til Kvindernes ø, som Cat Ba betyder, kan vi lide øen med det samme! Vi bor lige ned til havnefronten på et hotel (og det for bare 5 USD!!!), trafikken er minimal og det samme er antallet af turister.

Cat Ba er mest af alt kendt for den smukke bugt, Halong Bay. En sejltur igennem denne bugt, ligger klart i toppen af Vietnams hovedattraktioner. Af en eller anden grund, er der dog mange der vælger, at tage turen ud til bugten fra Hanoi, og således slet ikke kommer i land på Cat Ba. Vi vil dog klart anbefale, at bo på øen, og planlægge dit cruise på Halong Bay herfra. Det er langt billigere, og øen har meget mere at byde på, end blot bugten.

Vi brugte ialt 3 dage på øen, men ville ønske at vi havde haft mere tid.

Oplevelser på Cat Ba

Et cruise på Halong Bay, er en helt unik oplevelse! Vi har derfor samlet vores beskrivelse af turen i sit helt eget indlæg, som du kan læse her. 

Men udover bugten, har Cat Ba et rigtig flot bjergområde, som bestemt er værd at udforske. Vi lejede en scooter, og besøgte øens nationalpark samt grotten, Hospital Cave.

Cat Ba Nationalpark

Selve parken strækker sig over et kæmpe område, hvor det er muligt at udforske et mangfoldigt dyreliv. Området er særligt kendt for, at være stedet der huser de blot 65 nulevende Langur aber. Parken giver mulig for at lave to trek, et langt på 18 km og et kort på 3,5-4 km. Førstnævnte slutter ude ved kysten, og for at skåne dig for den lange vej tilbage igen, vil du blive sejlet ind til Cat Ba by igen. Du skal derfor være opmærksom på, at du har et transportmiddel til at stå ved indgangen til parken. Tag bussen, eller hyr en motorcykel taxi.

På grund af vores efterhånden pressede program, måtte vi nøjes med det korte trek. Men sikke en fed oplevelse det var! Trekket går en vej, og det er op, og op og op… Så det krævede flere små hvil og en gennemblødt t-shirt, at nå toppen. Men sikke en belønning der ventede os. Udsigt var alle strabadserne (og mere til) værd. Det var virklig flot!

 

Det er muligt at købe en guide med på turen. Enten en ranger fra parken, eller en af de lokale turguides. I vores optik, er dette dog helt overflødigt. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Pris: 40.000 Dong pr. pers.

Hospital Cave

På vores tur op til Nationalparken, kørte vi forbi Hospital Cave, og besluttede at vi ville tjekke denne ud, på tilbagevejen. Det viste sig, at være lige præcis det som navnet indikerede. Et hospital, midt inde i en klippe. Det bombesikrede hospital blev brugt af amerikanerne under Vietnamkrigen, og selve historien bag hospitalet, var rigtig interessant. Selve besøget inde i grotten, tog dog kun 10 minutter. Men hvis du har en interesse i Vietnamkrigen, så er det helt sikkert et besøg værd.

Pris: 40.000 Dong pr. pers.

Fra Cat Ba til Sapa

Fra Cat Ba, tog vi turen tilbage til Hanoi, hvor skiftede til natbussen til Sapa. Det er muligt at købe en direkte tur fra Cat Ba til Sapa, men denne tur tager 13 timer, hvorimod hvis du skifter i Hanoi, kan du “nøjes” med 10 timer. Den korte tur er lidt dyrere, men hvis du ligesom os et trætte af at køre i bus, så vil vi mene, at de er godt givet ud 😉

Skriv et svar