Gili øerne

Efter at have opholdt os i alt for lang tid i Seminyak på Bali, grundet vores VISA forlængelse, var turen endelig kommet til Gili øerne! Hvilket vi havde glædet os rigtigt meget til, da Seminyak efter vores mening, ikke havde særligt meget at byde på.

Gili øerne består af de tre øer: Gili Trawangan, som den største og også der man tager til hvis man vil feste, Gili Meno som ligger i midten, og er den ø med færrest besøgende og dermed også den mest rolige, og til sidst Gili Air som er lidt en mellemting mellem Trawangan og Meno. Vores valg faldt på Gili Air, og vi nød vores ialt 11 dage på øen.

Øerne er ikke særlige store, og på Gili Air kan du gå øen rundt på lidt over en time. Men til trods for størrelserne har øerne masser at byde på. Heriblandt rig mulighed for snorkling og dykning, hvor du kan støde på havskildpadder, hajer, Lion fish og andet godt.

Øen har masser af restauranter, og underholdning i form af Yoga timer, udendørsbiograf, madlavnings undervisning og næsten det vigtigste, rig mulighed for afslapning ved poolen eller stranden. Selve havbunden er ikke den bedste, da der er masser søgræs og sten på bunden. Til gengæld er vandet dejligt varmt og krystalklart. Og så skal du tilmed kun omkring 100 meter ud, før der er koraller og masser af fisk!

Med det der virkelig får Gili til at toppe hos os, som et af de bedste steder for afslapning er, at der INGEN motoriseret køretøjer er på øen. En meget stærk kontrast til resten af Indonesien! Du kan i stedet komme rundt på øen med hestevogn, cykel eller på gåben 🙂

Noget andet du også kan ude på Gili er at booke de populære ture til både Rinjani og Komodo Island. Begge ture starter nemlig på øen Lombok, som ligger blot 20 minutters sejlads fra Gili øerne. Vi bookede begge ture på øen, dog den ene mere heldig end den anden. Du kan læse om begge ture i særskilte indlæg. Rinjani her og Komodo her.

Vi brugte i alt 11 dage på Gili som måske lige var 2-3 dage for meget, men vi skulle have det til og passe med vores båd videre til Komodo.

Hvordan kommer du derhen

Du tager Speedbåden fra Bali og turen skal ikke koste mere end 600.000 Rp tur/retur og 400.000 Rp for en envejs billet. Du vil finde masser af selskaber der udbyder turen, og vores indtryk er, at det ene selskab kan være lige så godt som det andet. Så gå efter den billigste pris.

Skriv et svar