Hanoi

 

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad, og er derfor selvsagt en storby med masser af liv. Med det samme du træder ud i byen, bliver du en del af det pulserende liv med masser af trafik, mennesker og små butikker lige så langt øjet rækker. Hanoi byder på flere museer, smuk arkitektur og masser af historie. Så hvis du er til storby ferie, har byen masser at byde på. Sammenlignet med Ho Chi Minh City, er Hanoi en noget smukkere by, som har mere at byde på.

For os blev Hanoi byen, der afsluttede vores vietnamesiske rundrejse og vi brugte  ialt to dage i byen. Hvis vi havde startet i denne ende af landet (som rigtig mange gør), så havde vi nok valgt at bruge en dag mere, end hvad tilfældet var.

 

Oplevelser i Hanoi

Et godt tip er, at bede dit overnatningssted om et kort over byen. Herpå er nemlig typisk tegnet de største seværdigheder ind. Blandt disse kan nævnes Ho Chi Minh’s Mausoleum, Kvindemuseet, det store marked, de mange templer, skildepadesøen samt den gamle fransk inspirerede bydel.

Vi brugte vores dage på sightseeing i en light udgave. Vi travede det meste af byens centrum tyndt, men betalte ikke for at komme ind og se nogen af attraktionerne. Men nød det vi kunne udenfor i stedet.

 

Forgæves besøg på Mausoleum

Det er gratis at besoge Ho Chi Minhs mausoleum, og da dette er en af top attraktionerne i Hanoi, ville vi lægge vejen her forbi. Da vi så den kilometer lange kø, opgav vi dog igen. Vi fortrød at vi ikke var kommet tidligere afsted, og vil opfordre andre til at være der før de åbner. Mausoleumet har åbent hver dag, men kun i tidsrummet kl. 8-10.30.

Ho Chi Minh’s Mausoleum, samt en lille brøkdel af køen derind

Det store marked

Vi havde på forhånd læst flere steder om Hanois store indendørs marked. Hvad vi dog ikke havde læst var, at dette kun var er et marked for handelsdrivende. Vi undrede os med det samme over, at kunne gå rundt i fred. Altså uden at diverse sælgere prøvede at kalde os ind i deres lille bod. Da vi tilmed blev bedt om at gå ud fra den første bod vi gik ind i, kunne vi godt regne ud, at dette nok ikke var et helt almindeligt marked 😉

 

En aftentur langs Lake Hoan Kiem

Søen Lake Hoan Kiem ligger i Hanois centrum. Søen er opkaldt efter sagnet om en skildpadde i guld, der siges at ligge på bunden søen. Den gyldne skildpade bærer på et sværd, den i sin tid brugte på at jage kineserne ud at Vietnam. Til ære for skildpadden, er der ovenpå dens hvile, bygget templet Jade Moutain.

Spisesteder i Hanoi

Lige som resten af Vietnam, bugner Hanoi også med spisesteder. Der er lige så meget skidt som der er kanel, så et godt tip er at bede om anbefalinger, det sted du bor.  Du må dog ikke snyde dig selv for Bun Cha, som i Hanoi serveres i de fleste gadekøkkener.

Skriv et svar