Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, Vietnam så er vi landet!

Og hvilken kontrast, når man kommer fra Singapore! Ho Chi Minh City er simpelthen Singapores modsætning. Det er en by fuld af kaos, affald, dyr, larm, farver, mennesker og ikke mindst scootere. I alle, både store og små, gader ligger butikkerne ligeså tæt, og uden for sidder det meste indehaverens familie og ikke mindst deres kæledyr, som i høj grad tæller hunde og haner.

Der bor ikke mindre end 7 millioner mennesker, og det føles som om, at samtlige indbyggere har en scooter. Det kommer ihvertfald tæt på 🙂 Og måden hvorpå der køres, er et helt kapitel for sig. Lyskryds, ensrettede vejbaner og bare færdselsregler generelt, lever sit helt eget liv. Men på en helt forunderlige måde, så har virvaret sin egen logik.

 

Oplevelser i Ho Chi Minh

Der er helt sikkert rigtig mange oplevelser at få i Ho Chi Minh City. Rigtig meget af vores tid, gik dog med blot at gå og suge alle byens indtryk til os, samt med at spise fra de mange gadekøkkener. Eller, det vil sige de nøje udvalgte gadekøkkener, hvor vi tænkte at vores (endnu) sarte maver kunne stå imod 😉 Og derudover besøgte vi et museum omhandlende Vietnam krigen samt tog en længere udflugt til og på Mekong floden.

War Remnants Museum 

Museet bød blandt andet på en udendørs udstilling af autentisk amerikansk artilleri i form af fly, tanks og helikoptere. Der var ligeledes velbevarede fængselsceller og afstraffelses bure kaldet “Tiger Cages”. Resten af museet bestod primært af billedgallerier, hvori det tydeligt fremgår, at beretningen fra vietnamesisk side er en fortælling om en krig, hvor den amerikanske deltagelse beskrives som “The U.S agressive war in Vietnam”. Gallerierne vidner dog også om, at der må være  en del sandhed heri, og brugen af kemiske våben, vidner til stadighed ligeledes om grusomme følger.

Pris: 40.000 dong pr. pers. 

 

Sejltur på Mekong floden 

Det findes et hav af forskellige booking kontorer, som kan hjælpe med alt lige fra fly- og busbilletter til arrangerede ture rundt til diverse attraktioner. Alle hoteller og hostels hjælper dog også meget gerne hermed, og vi erfarede at dette både er det nemmeste og måske endda også det billigste. Vi købte således vores tur på vores hostel, og blev hentet ved døren. Så nemmere blev det ikke.

Første stop på turen var Vinh Trang templet, hvor hoved attraktionen var en kæmpe udgave af “Happy Buddha”, som vores guide kaldte ham.

Herefter gik turen til Mekong floden, hvor vi sejlede afsted i en mellemstor træbåd. Turen bød  undervejs på flere forskellige besøg, på mindre øer. Blandt andet en lille ø som producerede slik lavet af kokosnødder, og en anden der lavede hudprodukter af honning. Frokosten spise vi på en tredje ø, og på en fjerde blev vi budt på te og frugt imens der blev sunget Vietnamesiske kærlighedviser for os.

Turens største oplevelser, var dog klart turen med de små joller, som vi skiftede til under vores ø hop. Hvorimod vi fint kunne have været foruden de attraktioner vi blev budt undervejs, da disse mest alt kun havde et kommercielt formål.

Pris: 13 USD pr. pers

Fra Ho Chi Minh til Nha Trang

Efter tre dage i Ho Chi Minh City tog vi turen videre til Nha Trang med natbus. Vi havde godt hørt, at priserne generelt ville stige på grund af det kinesiske nytår, eller Tét som det Vietnameserne kalder det. Og vi fik derfor helt sikkert lov til at betale overpris. Dertil kommer, at vi sammen med en syd afrikansk fyr, som de eneste turister i bussen,  var blevet placeret i bussens absolut ringeste pladser (eller med undtagelse af gulvet, som ellers også blev taget i brug). Så med andre ord, blev det 12 lange og bumlende, men heldigvis også grinagtige mindeværdige timer.

Pris: 25 USD pr. pers.

 

6 tanker om “Ho Chi Minh City”

 1. Hej med jer Dejligt at kunne følge med i jeres rejse. Rigtig gode beskrivelser og billeder. Her er der frost og blæst så det svarer til minus 18 grader ❄️☃️. Håber alt går godt hos jer

  1. Hej Bente og Poul
   Mange tak skal i have! 🙂
   Hold da op -18 minus grader, det er en temperatur forskel på 48 grader i forhold til hvor vi er lige nu.
   Alt er godt hos os, vi tager videre til Cambodja i morgen.
   Håber også alt er godt hos jer.

 2. Hej Lena og Kasper
  Det er spændende at følge jeres rejse – sikke I oplever mange ting. At opleve hvordan man lever i andre lande med deres kultur. Og vi kan se at I har godt vejr – noget vi ikke helt kan sige hjemme i DK – den sidste uge har stået på mange frostgrader og mindre sne- og blæsevejr. Men det varmer os lidt at kunne læse jeres fine historier. Kan I have det rigtig godt begge to og fortsat passe godt på hinanden. 🙂 Mange hilsner fra Mette, Benta og Kristen-Brønderslev 🙂

  1. Hej med jer fra Brønderslev
   Ja vi har fået oplevet en del Vietnamesisk kultur efterhånden, og har da også fået enkelte kulturchok!
   Især deres kørsel, vi turde knap nok gå over gaden til at starte med 🙂
   Det er dejligt og at i følger lidt med i, hvad vi går og laver og vi håber ikke Mette er frosset helt til is, med team tvilling i alle de her frost grader 🙂
   I må også have det godt og hils omkring jer

   Venlig hilsen Kasper og Lena

 3. Hej Kasper og Lena
  Har I har det godt og fint lige via facebook at se at I har lagt nyt ind
  Ha det godt
  Kh. Heike

  1. Hej Heike
   Vi har det rigtigt godt tak 🙂
   Vi håber du også snart er på højkant igen

   kh fra Lena og Kasper

Skriv et svar