Oplevelser Labuan Bajo, Flores

Labuan Bajo er en havneby på øen Flores, som af mange er kendt for sine unikke snorkling og dykker muligheder. Generelt indeholder alle øens gode aktiviteter et element af vand, så hvis ikke du er til vand så er der ikke meget at lave. Men er du tværtimod, så er øen et besøg værd.

Vi ankom til Labuan Bajo med båd hele vejen fra Gili, men som du kan læse her så var det ikke en udpræget succes. Men det er heldigvis også muligt at flyve både til og fra Labuan Bajo, for til trods for byens relativt lille størrelse, så har byen egen lufthavn. Byen i sig selv, har faktisk ikke meget at byde på. Så det der hiver så mange turister til øen, at den kan have egen lufthavn er alle de omkringliggende muligheder herunder særligt øerne Komodo og Rinca, hvor du kan opleve Komodo varanerne på tæt hold. Dernæst kommer der dykkere fra hele verden, for at opleve hvorfor Flores beskrives som et af verdens smukkeste dykkersteder.

Sidst men ikke mindst, så er noget af det helt unikke ved Labuan Bajo, at du på blot 20 minutters sejlads, kan befinde dig på din egen lille ø med det fineste hvide sand og det klareste blå vand. Det omkringliggende hav er nemlig fyldt med små paradis øer.

Dykning på Flores

Når du går gennem Labuan Bajos hovedgade, så er der stort set ikke andet en dykker butikker. Vi læste om mange af stederne på trip adviser, og de har stort set alle fået rigtig god rating. Derudover så har de indgået et priskartel, så det ene sted kan være lige så godt som det andet. Vores valg faldt derfor på et sted, som havde en freelance fotograf med. Så i det her indlæg vil vi forkæle jer med masser af lækre billeder 🙂

Først, som ved alle dyk, startede vi dagen med vores sikkerhedsbriefing. Dykning er en farlig sportsgren, og derfor er mantraet altid: safety first.

Fuld koncentration ved dagens safety briefing. Fotograf Aaron Bull 

Siaba Besar

Med både det og alt vores udstyr på plads, var vi klar til dagens første af i alt tre dyk. Stedet hed Siaba Besar og er kendt for både koraller og havskildpadder. Vi har heldige at se flere havskildpadder, men også en enhjørning fisk og en søslange.

Klar til afgang. Fotograf Aaron Bull. (Oplevelser Labuan Bajo) 

Klar til eventyr. Fotograf Aaron Bull. (Oplevelser Labuan Bajo)

En af de mange havskildpadder. Fotograf Aaron Bull. (Oplevelser Labuan Bajo)

Manta Point

Dagens andet dyk var på Manta Point, der som navnet indikerer er kendt for at være et godt sted at se de kæmpe store Mantarays. Området af præget af meget strøm, så du driver af sted i relativ høj fart og håber ellers bare på, at  får lov at se en Mantaray undervejs. Lige inden afslutningen af dykket, lykkedes det heldigvis, hvor der dukkede hele to styks op. De største Mantarays kan blive op til 7 meter, så det er virkelig et imponerende dyr svømme forbi!

En Mantaray helt på. Fotograf Aaron Bull. (Oplevelser Labuan Bajo)

Tatawar Besar

Dagens sidste dyk, var lige uden for øen komodo og er kendt for en kæmpe væg af koraller og sit rige fiskeliv. Vi så uanede mængder af farvestrålende fisk og en enkelt blæksprutte, alt sammen blandet med smukke koraller. Et virkelig smukt syn!

Fisk i koralvæggen. Fotograf Aaron Bull. (Oplevelser Labuan Bajo)

Blæksprutte i koral. Fotograf Aaron Bull. (Oplevelser Labuan Bajo)

Oplevelser Labuan Bajo  Oplevelser Labuan Bajo   Oplevelser Labuan Bajo   Oplevelser Labuan Bajo

Skriv et svar