Oplevelser Bandung

Bandung er en af Indonesiens store byer og har et indbyggertal på lidt over 2 millioner. Der er en livlig trafik og byen har masser af liv i form af mennesker, butikker og et væld af spisesteder.

Det der i høj grad trækker turister til Bandung, er det store vulkan krater Kawah Putih. Inde i krateret er der nemlig en stor sø, som med sit hvide vand og døde træer, er lidt af et spektakulært syn.

Krateret ligger over en times kørsel fra Bandung, og vi besluttede at vi for en sjældent gang ville tage på en guidet tur. Turen indeholdte flere stop, men hovedattraktionen var klart Kawah Putih samt et ophold i en af egnens mange te plantager.

Vi havde et par fine dage i Bandung, men hvis du er på disse kanter og er presset på dage, er dette en by du godt kan skære fra.

Kawah Putih

Kawah Putih er som ovenover beskrevet et vulkan krater. Vulkanen er fortsat aktiv, om end det er flere hunderede år siden, at der sidst var et egentligt udbrud. Største delen af krateret er dækket af en smuk sø, der står i skarp kontrast til resten af området.

Te plantager

Landskabet uden for byen er flere steder flot dekoreret af store marker med te buske. Et smukt syn, og første gang at vi på vores tur er stødt på disse marker.

Udover at nyde udsigten, fik vi lært at alt slags te kommer fra samme busk. Der findes således ikke særlig afgrøde for grøn eller sort te.

 

 

Udover ovennævnte attraktioner, havde vi flere små stop på tur. Vi havde blandt andet fornøjelsen af, blive budt på te og lokale specialiteter i en lille lokal skole. Vi besøgte en virksomhed der producerede bambus møbler samt en dukkemager.

På vores tur stødte vi også på en flok soldater, som var sat til og rense en flod for affald. Vores veje krydsede på en gammel bro, som var uden rækværk. Dette var dog ingen hindring da der skulle tagges billeder. Vi estimerer højden fra broen og ned til floden, til cirka en 10 meter 🙂

 

Pris: 450 Rp pr. pers. for en heldags guidet tur inkl. mad.

 

Skriv et svar