Oplevelser i Kyoto


Kyoto er en by fyldt med kulturskatte. Rundt om mange gadehjørner findes både små og store templer. Ligeledes møder du i løbet af dagen flere kvinder, der er pyntet på allerfineste vis i kimonoer. Kyoto er ligeledes byen, hvor Geishaerne har der højsæde.

 I nedenstående kan I læse om lidt af det vi lavede under vores besøg 🙂

Kyoto Imperial Palace

Imperial Palace er beliggende i den nordlige del af Kyoto. Slottet ligger inde bag en stor 4 km lang slotsmur. Indenfor slotsmurerne er der et kæmpe parkområde, som grænser op til endnu en slotsmur. Inde bag denne mur ligger paladset. Impercial Palace er blevet dateret helt tilbage til 800 e.kr og har fungeret som kejserens residens helt frem til år 1869, hvor styret flyttede til Tokyo. Paladset står ikke på sit oprindelig sted da det er brændt ned op til flere gange. Senest er slottet blevet genopført i 1855.

Én af mange indgangsporte (oplevelser i Kyoto)

Dette imponerende palads er omgivet af en mindst lige så imponerende have, som helt sikkert var en kejser værdig.

Næste stop på vores tur var nabo bygningen (Sento Imperial Palace), som var så imponerende, at den får sin egen highlight overskrift 🙂

Sento Imperial Palace

Sento Imperial Palace blev bygget I 1630 da man indførte pension i Japan 😉 Det blev den tidligere kejser Gomizuno´o, som blev den første til at bo der. Paladset huser stadig kejseren og dennes familie, når de er på besøg i Kyoto. Af samme grund var sikkerheden derfor også i top. Sikkerheden gjorde besøget lidt kringlet, men I får selvfølgelig tipsene til slut i indlægget.

Selve paladset var ikke så stort, men til gengæld var den tilhørende park storslået. Den var så imponerende, at vi glippede det meste af audioguiden, fordi vi blev så betaget af haven 🙂

Det er ikke tilladt at besøge slotsområdet alene. Og således kun muligt i form af en guidet tur. Turen varede cirka 50 minutter, men føltes blot som en brøkdel af tiden. Så da vi kom ud havde vi lyst til at tage turen en gang til!

 

Tips og tricks for både Kyoto og Sento Imperial Palace

  • Mandage og helligdage er der lukket
  • Du skal have tilladelse til at besøge Sento. Denne fås via en skriftlig ansøgning. Vi udfyldte en på stedet, men måtte vente 3 timer, før vi kunne få en rundvisning, som de kun havde 3 af om dagen, med et begrænset antal på. Vi brugte tiden på at se først nævnte palads, så på den måde gjorde det ikke noget. Men du kan risikerer at der ikke er plads på dagen, såfremt det er højsæson. Det kan derfor være en ide at ansøge via nettet.
  • Du skal medbringe dit pas eller kopi heraf. Din identitet skal bekræftes inden du får adgang.

 

Hvordan kommer du derhen?

Vi boede lige i nærheden, så vi gik derhen Men buslinie 50 holder tæt derved. Der er sikkert også andre busser der kører hertil.

Pris: begge paladser er gratis at besøge.

 

The Golden Pavilion

En af de helt store seværdighederne i Kyoto, er Den Gyldne Pavillon. Vi havde set rigtig meget frem til dette besøg, og vi blev ikke skuffede! Pavillonen er opført af Shogun Ashikaga Yoshimitsu tilbage 1397. Området var oprindeligt ejet af familien Saijon, men erhvervet af ovennævnte, eftersom det faldt i hans smag.

Pavillonens formål var religiøst og skulle repræsentere Buddha. Pavillonen er omkredset af en smuk dam, efterfulgt af en rigtig flot park. Du kan få lov at nyde en tur rundt parken, via en opmærket rute.

Et besøg varer cirka en times tid, alt afhængig af hvor lang tid du bruger på, at nyde synet af pavillonen selvfølgelig 😉

Pris: 400 Yen pr. pers.

Tips og tricks

Den Gyldne Pavillon ligger i den nordlige del af Kyoto og kan fint kombineres med et besøg til de ovennævnte slotte, Kyoto og Sento Palace.

Pavillonen er en af de største turist attraktioner, så du skal være forberedt på at der formentligt er mange mennesker. Ikke desto mindre skal det nu sagtens lykkes dig, at få et godt spot at nyde pavillonen fra. Særligt hvis du er lidt tålmodig, eller går så langt til venstre som muligt.

Hjemmesiden er er på Japansk, men de skulle have åbent mellem kl.9 til 15. Hvilke ugedage skal vi lade være usagt, men de holder sikkert lukket om mandagen 🙂

Hvordan kommer du derhen?

Vi cyklede. Men du kan tage bus 205 som køre fra Kyoto st. Den koster 230 Yen pr. billet.

 

The Nio-jo Castle

Efter allerede at have set vores første japanske slotte, havde vi høje forventninger til dette slot. Det er som det er med forventninger-indimellem skuffer de. Det gjorde det en lille smule her, dog bliver slottet reddet på målstregen af, at du får lov til at komme inden for. Du kan nemlig få lov til at gå en tur igennem slottet, via en opmærket rute. Det var rigtigt interessant at nærstudere de flotte mallerier på væggene.

Slottet er ligeledes rig på historie. Det blev bygget i 1603 af Tokugawa Ieyasu, manden som blev kendt for, at forene Japan efter mange års borgerkrig samt sørge for både fred og velstand i mange efterfølgende år.

Selve slottet blev shogunéns residens i Kyoto, som Tokugawa Ieyasu netop var blevet udnævnt til af Kejseren, efter hans sejr ved slaget ved Sekigahara i år 1600.

Pris: 600 Yen pr. pers.

 

Ni0-jo castle (oplevelser i Kyoto)

Tips og tricks

Åbningstiderne var 08:45 – 15:30 undtaget mandag, hvor der er lukket.

Det er muligt at få en audioguide, du finder den til venstre når du træder ind på den første gårdsplads.

Såfremt du er presset på tid, og skal vælge imellem dette eller Kyoto og Sento Palace, vil vi anbefale Kyoto og Sento. Har du tværtimod god tid, så kan dette besøg fint kombineres med både Kyoto Palace samt Den Gyldne Pavillon, da de ligger inden for en radius af et par kilometer.

Hvordan kommer du derhen?

Bus 50 køre lige forbi og koster 230 Yen pr. billet

 

Bamboo Forrest

På et tidligere hostel, havde vi set et forslag til en tur med tre besøg i Aryshima området. Nemlig bamboo forrest, Togetsu Bridge og Monkey park. Bamboo forrest havde vi læst om på forhånd, og var det primære mål. Det viste sig dog også, at være det eneste af de tre udflugtsmål, som fortjener spalte plads. Tilgengæld fandt vi dog et buddhistisk tempel, med en virkelig flot udsigt! Så den kan du læse om nedenfor 🙂

Bamboo Forrest er en skov, kun beplantet med bambus. Bambus træerne står høje, ranke og tætbeplantet, hvilket giver et bemærkelsesværdigt syn. Vi havde dog forventet at skoven var væsentligt større, end hvad tilfældet var. Turen igennem var derfor hurtigt overstået. Der er dog også et par templerne derude man kan se og den videre natur fejler bestemt heller ikke noget. Så vi besluttede, at gå en lidt længere tur og heldigvis for det, for det var på denne tur, at vi opdagede templet med den fantastiske udsigt.

Vi forsøgte at tage tidligt derud for at undgå de fleste mennesker. Klokken blev dog alligevel 8 inden vi var fremme, og allerede der var der end del mennesker.

Pris: Gratis adgang

 

Bamboo forrest (oplevelser i Kyoto)

Tips og Tricks

Hvis du vil have skoven for dig selv, skal du stå rigtigt tidligt op. Vi mødte en tysk fyr, som fortalte at hab havde været der klokken seks, hvilket var rigtig godt. Han var ikke alene, men tæt på.

Hvordan kommer du derhen?

JR train San-In Line (lilla linje) kører fra Kyoto st. og koster 240 Yen pr. billet.

Det er også muligt med bus 73 og 76. Disse stopper tættere på Monkey parken, men lidt længere væk fra skoven. Prisen er 230 Yen pr. billet.

 

Buddhistisk tempel med fantastisk udsigt 

Som skrevet ovenover, så gik vi en lang tur i de flotte omgivelser langs floden. Vi endte ved et tempel som lå lidt op i højderne. Vi havde på vejen set et meget hjemmelavet skilt, hvor der stod ”best view Kyoto”. Vi havde ærlig talt lidt svært ved at tro, at vi ville komme højt nok op til, at vi ville kunne se byen. Men vores nysgerrighed vandt, og heldigvis for det! Templet lå nemlig lige præcist så højt, at vi kunne se udover Kyoto, så med andre ord så lå det helt perfekt! På vej op til templet fik vi endda lov til at ringe med den store støbejerns klokke, der tilhørte templet. Vi blev nøje instrueret af en munk om, hvornår og hvordan, vi skulle ringe med klokken J

Mens vi nød udsigten fra templets lille terrasse, startede der en prædiken/messe inde i templet. Så med solens stråler i ansigtet, en fantastisk udsigt og messende toner i baggrunden, blev det alt i alt til en af de større oplevelser.

Udsigten fra templet (oplevelser i Kyoto)

Tips og Tricks

Tag derud i godt vejr, så du kan nyde udsigten til fulde.

Hvordan kommer du derhen?

Stedet hedder Daihikaku Senkoji på google maps, og du finder det ved at gå langs floden på modsatte side af Bamboo Forrest.

Pris: 400 Yen pr. pers.

 

Fushimi Inari-taisha Templet

Klokken var 5:00 da vækkeuret ringede, dagen stod på endnu et tempelbesøg og eftersom vi de andre dage syntes at der var lige mange turister nok, skulle den have et forsøg tidligt om morgen. Vi skulle ud og se risguden Inari´s tempel, kaldet Fushimi Inari templet. Selve templet er bygget op med flere tusind Torri gates, som danner en sti som snor sig hele vejen op igennem skoven på det hellige bjerg mount Inari. En fantastisk går tur!

Der findes mange statuer af ræve på vejen op og det er fordi man mener at ræven var Inari´s budbringer

Vi ankom til templet kl 6:05 og der var der faktisk allerede mennesker. Men det lykkes da at nyde herligheden helt alene flere steder 🙂

Pris: Gratis

Tips og tricks

Hvis du gerne vil have et helt menneskefri besøg, så skal du nok prøve at komme omkring kl 5:30. Det ville vi have gjort, hvis vi vidste hvor mange der allerede var der kl 6.

Hvordan kommer ud derhen?

Metrolinjen keihan main line stoppested Fushimi-Inari

 

Skriv et svar