Oplevelser i Osaka


Osaka har 2,8 mio. indbyggere og er Japans 3 største by. Trods sin relativt store størrelse, er det dog en meget rolig by. Byen bærer præg af, at den under 2. verdenskrig blev kraftig beskudt. Mange af de gamle templer er ødelagte og byens bygninger er således primært af nyere dato.

Men selvom at byen på mange måder har et moderne udtryk, så har den stadig det miks af både nyt og traditionsrigt, som generelt er det der kendetegner Japan.

Vi havde fire overnatninger i Osaka, og i nedenstående kan du læse om vores bedste oplevelser i Osaka.

 

Osaka Castle

Osaka Castle er et af 12 tilbageværende slotte i Japan og ligger midt i Osaka centrum. Slottet er omgivet af hele to voldgrave, og du får med det samme et indtryk af, at dette er et sted der har været værd at beskytte. Derudover et slottet også omgivet af de flotteste træer og buske. Så slottet er helt sikkert et besøg værd.

Det er gratis at gå i hele området omkring slottet. Der skal dog betales entre, hvis du ønsker at komme ind på selve slottet. Vi sprang det over pga. køen, men prisen synes fair, og du får uden tvivl en ualmindelig god udsigt fra slottets øverste etage.

Pris: 600 Yen pr. person.

 

Osaka Castle set fra haven (oplevelser i Osaka)

Hvordan kommer du derhen

Tag den grønne metrolinje til stationen Tanimachi 4-chome.

 

Umeda Sky building

Tag en skywalk i en af de mest spektakulære bygninger i Osaka. Bygget tilbage i 1993 og måler hele 173 meter. Skywalken tager dig op i 39. sals højde, hvor de har bygget en gangsti, som er formet i en cirkel og sat mellem to bygninger. Elevatoren tager dig op til 35 etage, hvorefter de sidste 4 etager er på en rulletrappe i et glasrør, som går imellem de to bygninger. Noget af elevatorturen foregår ligeledes også udenpå bygningen, så også herfra er det muligt at nyde (gyse over) udsigten.

Pris: 1000 Yen pr. pers.

Udsigt fra toppen (oplevelser i Osaka)

Hvordan kommer du derhen?

Tag metroens røde linje og stå af på stationen Umeda.

 

National Bunraku Theatre

En af Japans kulturelle skatte, er deres dukketeater. Og i Osaka ligger det nationale dukketeater, så selvfølgelig skulle det have chancen. Vi havde set på teatrets hjemmeside, at der allerede var en forestilling den efterfølgende formiddag. Vi tog derfor hen til teatret i god tid, for at forhøre os, om det ville være muligt at få biletter. Det viste sig, at sådan et dukketeater er en heldags forestilling. Så hele forestillingen varede fra kl 11:00 til 20.00.  Forestillingen var dog bygget op i akter, og man kunne (heldigvis) nøjes med blot at købe billet til det ene akt. Vi blev anbefalet at købe en billet til den korteste af de 4 akter. Et akt på i alt 45 min.

Vi vendte således tilbage om eftermiddagen, og var godt spændte på, hvad vi havde i vente. Da tæppet gik, sad intet mindre end 20 mænd på knæ, fordelt på to rækker. Den forreste række med hver sin banjo, den bagerste en række med sangere. Da dukkerne jo ikke kan tale, blev historien bliver fortalt via sangerne.

Under det akt vi så, var der i alt tre dukker og deres dukkefører på scenen. Én dukke styres af intet mindre end en dukkefører og to-tre hjælpere. Dukkeføreren er pænt klædt i kimono, hvorimod hjælperne er klædt helt i sort. Selv deres ansigtet er dækket til, og det er tydeligt at til trods for, at hjælperne i vores øjne laver lige så meget som dukkeføreren, at så er det dukkeføreren der er stjernen i showet!

Til at starte med virkede det mildest talt mærkeligt, at der var så mange på scenen for at styre blot en enkelt dukke. Men da showet først gik i gang og vi kunne se, hvad de rent faktisk kunne præstere med dukken, faldt de mere og mere i baggrunden. Det var en helt utrolig mimik og gestikulation de formåede at få frem!

Inden tæppefald havde vi fået udleveret et skriv med selve stykkets plot. Derudover havde vi en engelsktalende audioguide, så vi følte os fortrøstningsfulde i forhold til, at kunne følge med i selve handlingen. Det viste sig dog, at vi på ingen måde kunne se sammenhængen fra det vi havde læst, og det vi hørte i audioguiden, til det vi så på scenen. Så vi endte med at undvære audioguiden, og blot suge oplevelsen til os, som den var.  Og trods det, at vi ikke forstod et ord, så var det en stor oplevelse. Tidsmæssigt passede de 45 minutter helt perfekt og vi vil helt afgjort ikke anbefale, at du tager et helt show (med mindre du selvfølgelig allerede ved, hvad det er du går ind til).

Pris: 1000 Yen pr pers. for det korteste akt.

Ellers variere priserne fra 1000 – 6000 Yen alt efter hvilken plads og hvilket akt. Audioguiden kostede 300 yen for et enkelt akt og 700 yen for en hel forestilling.

Bunraku Theatre (oplevelser i Osaka)

Tips og tricks

Du kan som sagt vælge forskellige akter, vi blev anbefalet den korteste og det var meget passende. Du kan fint spare audioguiden væk, dels fordi den ikke giver mening midt i en fortælling, men også fordi der foregår så meget spændende på scenen, at det er sjovere at give det sin fulde koncentration.

Hvordan kommer du derhen?

Tag metroens brune eller lyserøde linje til Nippombashi.

 

Dotonbori

Dotonbori er alt du forbinder med Japan. Det er fyldt med mennesker, har store reklameskilte, kæmpe spillearkader med både dansende og spillende japanere, butikker med alt lige fra tøj til mærkeligt slik. Derudover er der et væld af spektakulære spisesteder blandt andet steder hvor du først skal fange dine egen fisk fra en indendørs dam, hvorefter kokken tilbereder den og et hav af små boder med diverse japanske specialiteter.

Street view (oplvelser i Osaka)

Hvordan kommer du derhen?

Tag metroens røde linje og stå af på stationen Umeda.

 Oplevelser i Osaka     Oplevelser i Osaka    Oplevelser i Osaka   Oplevelser i Osaka

Skriv et svar