Oplevelser i Taipei

Til trods for at Taiwan ikke oprindeligt var på vores rejseplan, så var det med forventningerne helt i top, da vi landede. Og vi kan lige så godt sige med det samme, at Taiwan ikke har skuffet os.

Første og længste stop var hovedstaden Taipei.

Taipei er en storby, som storbyer nu er. Befolkningsrig og med masser af liv! Der hvor Taipei særligt skiller sig ud er, at resten af øens frodighed, også sniger sig ind i byen. I centrum er der flere store parker og du skal ikke langt fra downtown centrum, før du kan se bjerge tætpakket med høje grønne træer.

Taipei har et yderst velfungerende undergrundssystem, og det er således meget nemt at komme rundt. Billigt er det tilmed også. Og næsten bedst af alt. På stort set alle stationer har de et genialt koncept, nemlig bland-selv-sushi!! Det billigt, lækkert og virkelig nemt at tage med på farten 🙂

 

 Bland- selv – sushi til blot 2 kr. stk

 

Oplevelser i Taipei

Vi endte med at bruge i alt 13 dage i Taipei, fordelt over to omgange. Sidste omgang kom særligt til at stå i naturens tegn, og du kan læse om vores oplevelser fra udkanten af Taipei, og vores mange besøg til Nationalparkerne her.  Vores bedste oplevelser i Taipei’s centrum, kan du læse om i nedenstående.

 

Chiang Kai-Shek Memorial Hall

Chiang Kai-Shek Memorial Hall, er et mindesmærke til ære for den tidligere præsident af samme navn, Chiang Kai-Shek. Mindesmærket består af en stor plads, hvor stenene er så hvide, at de blænder dine øjne. For enden af pladsen er selve mindesmærket, Memorial Hall. Det er et imponerende syn, der kun forstærkes af, at mindesmærkets nabo bygninger er hhv. national teateret og musikhuset.

Chiang Kai-Shek blev 89 år gammel, og for at hylde alle hans leveår, er der i alt 89 trappetrin op til indgangen.

Hvordan finder du derhen?

Det kan næsten ikke blive nemmere. Du tager metroens grønne linie, hvor du står af på stoppet af samme navn, Chiang kai-Shek Memorial Hall

Pris: Gratis

 

Elephant mountain

Taipei har en imponerende skyline, hvor særligt World Trade centerets bygning Taipei 101, er kendetegnet. Bygningen er verdens anden højeste, og med sine 89 etager, skal du da også have nakken godt tilbage, for at få det hele med. Men for at nyde hele udsigten over Taipei, så er elefant bjerget eftersigende det bedste sted.

Der er ca. 500 m op af bjerget, men stigningen er ret stor. Så forbered dig på at holde en pause eller to under opstigningen, og på at dine ben kan mærkes de efterfølgende dage 😉 Men udsigten fejler ikke noget!

 

 

Vi blev lidt rastløse, så vi gik ned igen inden solnedgang. Men hvis du kan tilpasse dit besøg så du både får solnedgang og nat skylinen at se, så får du fuld valuta for dine anstrengelser.

Hvordan finder du derhen?

Du tager metorens røde linie og står af ved stoppet Xiangshan og følger skiltene.

Pris: Gratis

 

Zoologisk have – Taipei Zoo 

Vi havde egentligt ikke planlagt, at vi ville besøge zoologisk have. Vores destination denne dag var Maokong Gandola. Men på grund af lokal helligdag, var køen så lang at vi opgav at komme op. Tæt på Maokong Gandola, ligger dog zoologisk have. Og nu vi havde taget metroturen hele vejen derud, kunne vi lige så godt få noget ud af turen. Så vi gik i zoologisk have.

Haven er flot lavet og byder på alverdens eksotiske dyr. Dog har dyrene lidt mindre plads, end vi er vant til hjemmefra.

Hvordan finder du derhen?

Du tager metroens brune linie til endestationen Taipei Zoo, og så følger du bare skiltene.

Pris: 60 TWD pr. pers.

 

Maokong Gondola

En gondol tur op til den lille bjergby Maokong, er en af top attraktionerne i Taipei. Der serveres kvalitets te på toppen, som du kan nyde med en fantastisk udsigt. Derudover er der en rigtig fin hiking rute ned af bjerget igen, så dette var en tur vi havde glædet os til.

Ved vores første besøg, nåede vi dog ikke længere end til billetkontoret. Køen var ualmindelig lang på grund af nationalhelligdag, så vi opgav og besluttede at komme tilbage en anden dag. Ved vores andet besøg, nåede vi dog desværre kun ud af metroen, før vi blev mødt af et “lukket om mandagen skilt”. Så vi har stadig vores tur med gondolen tilgode.

 

Vi må have bedre held næste gang..

Pris: 120 TWD pr. billet til gondolen

Baseball

I Taiwan er baseball et hit. Vi valgte at se en kamp på Taipeis største stadion – Taoyuan internation baseball stadium. Her har holdet Lamigo Monkeys hjemmebane, så det blev dette hold vi heppede på denne aften. Ingen af os kunne reglerne i baseball, men vi læste en lille smule op, og resten fandt vi ud som kampen skred frem. Under alle omstændingerheder var det også mest for at opleve stemningen, og sikke en stemning. Der var chearleaders, trommer, slagsange og fyrværkeri, da hjemmeholdet lavede en homerun. Så det  var en fest 🙂

 

Kasper foran stadion

Vi kom i god tid, og det var der egentlig ingen grund til. Stadion åbnede en god times tid før kampstart, og køen ind var ikke så lang. Kampen varede lidt over tre timer, og kampen igennem kom der flere og flere tilskuere.

Hvordan kommer du derhen?

Du tager metroen ekspres linie ud til lufthavnens terminal 2, hvor du skifter til den eneste anden linie der er. Denne linie tager du ud til  Tauyoan Sport Park.

Pris: 400 TWD pr. billet.

 

Yehliu geopark

En times tid fra Tapei centrum, ligger Yehliu geopark. Dette er et naturfænomen forårsaget af kontinentalpladernes forskydning. Området er fyldt med mærkværdige stenformationer formet af både vind og vejr, hvor udseendet mest af alt, minder om en tur på månen. Dette spektakulære område er dog yderst populært, så du må dele oplevelsen sammen med en masse andre. Det gode herved er dog, at du kan more dig lidt over, de mange kamera poseringer foran stenene.

Dette er ikke natur du kan opleve mange steder, så selv på trods af de mange mennesker, er det i vores optik, bestemt stadig et besøg værd.

 

Hvordan kommer du derhen?

Fra Tapei main station, kan du tage buslinie 1815. DU skal stå af ved stoppestedet Yehliu. Herfra skal gå i retningen ned mod kysten. Der er helt sikkert andre der sakl samme vej, så det giver sig selv.

Pris: 80 TWD pr. indgangsbillet og 98 TWD pr. busbillet.

Skriv et svar