Oplevelser i Tokyo


Tokyo er en lige så skør og vild storby som rygtet siger. Samtidig er byen dog langt fra ligeså menneskefyldt og travl, som man kunne frygte en storby af denne størrelse ville være. Et af de steder hvor du for alvor dog oplever menneske mylderet er i metroen, og her er det med at suge maven ind, og ellers bare presse dig ind!

Tokyo er byen hvor du kan spise på et hav af tema restauranter, og således få serveret dit måltid af en pige klædt ud som kat, tjenestepige, mangafigur eller sågar få det serveret af en robot. Det er også byen hvor du kan spille 3D computerspil, møde en mand i nederdel og kort top, men samtidig har skæg og hår på brystet uden, at nogen kigger ekstra af denne grund, men samtidig ser skævt til dig, hvis du kysser på åben gade.

Det er også byen, hvor du kan rende over en kæmpe Godzilla figur og se King kong hænge fra toppen af skyskraber.

Vi tilbragte i alt 8 dage, fordelt over to omgange. Vi brugte blandt andet dagene på:

  • At besøge en Robot restaurant
  • Se FC Tokyo spille
  • Se Sumobrydning
  • Besøge verdens travleste fodgængerovergang, Crossing street
  • Slentre i gaderne i Akihabara distriktet
  • Picnic og menneske kiggeri i Yoygi Park
  • Nyde skylinen fra toppen af Government Building
  • Spille på spillemaskiner
  • Besøge Templet Senso-Ji
  • Besøge byens fiskemarked

 

Billede fra Akihabara distriktet. Et område med fest, farver og neonskilte (oplevelser i Tokyo)

 

Robot restaurant

I Tokyo er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilke tema restauranter der findes. Vi valgte den vi synes lød mest skør, nemlig en robot restaurant. Det vidste sig, at det egentligt ikke kan kaldes en restaurant, da det overhovedet ikke handler om at spise. Tilgengæld får du et obsurt show bestående af robotter, lysshow, musik, røg og dans.

En skør skør oplevelse, du helt sikkert ikke finder andre steder 🙂

Pris: 350 kr. pr billet

 

Vores billeder gør desværre ikke showet fyldest, men her et lille glimt (oplevelser Tokyo)

Hvordan kommer du derhen?

Tag metoren til Shinjuku Station og gå herfra. Du skal ikke gå særlig langt, før du kan se en stor reklame på toppen af en af bygninger.

Fodbold

Fodbold er ved at blive en af de største sportsgrene i Japan, og da vi hørte Tokyo stadium rummer hele 50.000 tilskuere, måtte vi af sted for at se hvad Japansk fodboldkultur er.

Det er tydeligt, at der ikke er nogen gammel kultur, og fansene fra Tokyo, har således stjålet med arme og ben. Da FC Tokyo således gik på banen, var det til tonerne fra ” You will never walk alone”. En sang der vel kun hører til et enkelt sted, og bliver endnu mere mærkelig af, at den ”almindelige” Japanerne ikke forstå et eneste engelsk ord.

Men derudover, så forstod fansene at holde en fest med masser af slagsange, trommer og flag.

Pris: 140 kr. pr billet.

 

Fans fra Tokyo FC (oplevelser i Tokyo)

Hvordan kommer du derhen?

Stadion hedder Ajinomoto Stadium, og ligger desværre et stykke fra centrum. Der kører dog tog hele vejen. Du kan tage Keiro linien til Nichi-Chofu. Alt efter hvor du bor skal du formentligt skifte linie et par gange. Men spørg personalet på en af stationerne og følg ellers bare efter de andre fans 🙂

Sumobrydning

En sport der i den grad har traditioner og egen kultur, er sumobrydning. Der afholdes turnering seks gange årligt og vores besøg var således nøje timet med, at vi ville kunne få netop denne oplevelse.

Det blev dog også en oplevelse i særklasse og berigede os med en endnu større forståelse for den Japanske tro og kultur. Som en af få sportsgrene, så kombinerer sumobrydningen nemlig båd sport og religion.

Sumobrydning kommer fra den stadig dominerende religion i Japan, Shintoisme. I sin var formålet med kampene, at jage onde ånder væk. Sporten bærer stadig præg heraf, og der således mange ritualer forbundet med en kamp. Inden en kamp påbegyndes skal krop, sjæl og ring skal renses og onde ånder skal jages væk. Sidstnævnte gøres med særegne stamp, hvor først det ene ben hæves højt og herefter det andet.

Pris: 350 kr. for en billet i klasse C. Denne pris er via den officielle hjemmeside.

Her ses to sumobrydere der næsten er klar til kamp, samt den præst der skal dømme kampen (oplevelser i Tokyo)

Tips og Tricks

Der er rigtig mange rejseselskaber der udbyder billetter til kampene. Disse er dog væsentligt dyrere end hvis der købes direkte fra den officielle hjemmeside. Den officielle hjemmeside er: www.sumo.pia.jp/en/

Du skal dog her være opmærksom på frigivelsesdatoen, da billetterne hurtigt bliver udsolgt.

Hvis ikke du har været ude i god nok tid til at købe billetter online, så er der hver dag et mindre antal billetter som sælges efter først til mølle princippet. VI mødte en engelsk rejsende, som havde fået biletter på dagen. Han havde dog også stået klar i billetkøen fra kl. 4 om morgenen.

En tredje mulighed er at købe billetter via: www.govoyagin.com. På denne hjemmeside sættes billetterne til salg inden den officielle release dato. De er dyrere, men tilgengæld er du sikker på at få billet.

 

Hvordan kommer du derhen?

I Tokyo er der kun to årlige tuneringer, med hver en varighed på 15 dage. Turneringerne afholdes i et stadion, som kun bruges til sumobrydning ved navnet Ryogoku Kokugikan.

Tag metroen til Ryogoku Station, og så ligger stadionet lige bag stationen.

 

Spillemaskiner

Hvis der er noget Japanere er glade for, så er det at spille. Der findes således et hav af spillearkader der tilbyder alt fra typiske arkadespil til de mere avancerede computerspil. Det er en helt speciel oplevelse bare at åbne dørene ind til en arkade. Du bliver nærmest blæst omkuld af den lydmur der brøler ud imod dig. Et virkelig godt fif er således, at have et par gode ørepropper med i lommen, som du bruge når du går ind 😉

Personalet er yderst hjælpsomme, og guider dig gerne i, hvorledes du bruger maskinerne.        

 

Her er Kasper stærkt optaget af et 3D computer spil (oplevelser i Tokyo)

 

Senso-Ji templet

Dette tempel er et af de mest velbesøgte i Tokyo, hvilket formentligt hænger sammen med, at dette tempel er stedet hvor du kan få tilgivelse. Herudover er templet også kendt for, at have et kar, hvorfra der stiger helbredende røg op. Du vil derfor med sikkerhed se folk der står og vifter røgen på sig.

Pris: Gratis

 

Her ses indgangsporten til templet, og karet med den helbredende røg i midten (oplevelser i Tokyo)

Hvordan kommer du herhen?

Nærmeste station er Asakusa Station. Templet ligger dog rimeligt centralt, og vi boede i gå afstand herfra.

Skriv et svar