Paradisøen Koh Ta Kiev


Koh Ta Kiev

Vores besøg på øen Koh Ta Kiev blev en spontan oplevelse, vi sent vil glemme! Vores plan var, at vi ville besøge en af de mere kendte Koh Rong øer. Som det heldigvis ofte sker, når man rejser som vi gør, så møder man andre rejsende, som har gode råd. Efter en hurtigt en snak med en franskmand, blev vi således inspireret til at ændre vores oprindelig beslutning. Og sikke en oplevelse vi fik ud af dette.

Koh Ta Kiev har alt en vendelboer begærer. Fred og ro i de smukkeste omgivelser. En lækker badestrand, klipper og jungle. Og hele herligheden, havde vi næsten for os selv.

På Koh Ta Kiev, har er der kun fem forskellige steder du kan overnatte, fordelt på 3 forskellige strande. Så vidt vi ved, tilbyder alle steder overnatning i dorms, telte, bungalows eller til det helt store udendørsmenneske blot en hængekøje. Under vores besøg boede vi på to af stederne, og begge gange i en bungalow.

Alle overnatningssteder er relativt primitive. Der er blandt andet kun elektricitet mellem kl. 18 – 22, og dette leveres af en generator. I din bungalow har du ingen strømstik, men hvis du er heldig en enkelt kontakt og to pærer.

Øen har heller ikke egen vandforsyning, hvilket godt kan være lidt problematisk, når man som os ankommer med kun et enkelt par rene underbukser, i troen om, at det var muligt at få vasket tøj på øen.. Dette til trods havde vi 5 overnatninger, så der understreger nok meget godt, hvor vilde vi blev med øen 😉

Hvordan du kommer ud til øen, er der flere bud på. Vi købte vores billeter fra Outres 1, som er molen i centrum af Sihanoukville. Næste morgen da vi mødte op til vores afgang, fandt vi dog ud af at det slet ikke var fra denne mole vores afgang var. I stedet blev vi med tuk-tuk, fragten til en strand lidt ude for centrum. Vi tror det er det der hedder Outres 0. Her var der ingen mole, så vi måtte med oppakningen på ryggen vade et godt stykke ud i vandet, får at komme ombord.

Crusoe Camping

Vores første nat var hos Crusoe Camping, som nok er lidt mere primitivt, end gennemsnittet derude. Det blev kun til en enkelt nat her, og det af den grund, at de simpelthen ikke gjorde en stor nok indsats for at holde stranden fri for affald. Inden vi pakkede sammen, nåede vi dog at få os den oplevelse, det skulle vise sig at være, at få et bad. Vi skulle nemlig selv hente det vand vi skulle bruge til badet. Og det fra en brønd, fyldt med regnvand.

 

Koh Ta Kiev Bungalow aka. Nak’s Shack

Resten af vores nætter på Koh Ta Kiev, blev hos Nak’s Shack. En beslutning vi blev virkelig glade for, da det var noget af en opgradering vi fik her. Og det til samme pris, vel og mærke. Vi boede igen i en bungalow, men denne var hævet lidt mere fra jorden, og havde egen terrasse med to tilhørende hængekøjer. At ligge der med udsigt til det lækreste vand er virkelig anbefalelsesværdigt.

De gjorde på stedet en kæmpe indsats for at holde stranden fri for affald. En kæmpe opgave desværre. Det er virkelig utroligt, hvor meget affald havene allerede indeholder!

 

Hvad skal du lave på en øde ø?

Der er hverken wifi eller for den sags skyld net, men til gengældt har du den smukkeste natur med både hav, strand, klipper og jungle. Og det er ærlig talt ikke dumt bytte, hvis du spørger os 😉

Vores tid gik med at snorkle i flere af de koralrev der findes på øen. De er endda så tæt på land, at du ikke behøver en båd, men blot går i vandet direkte fra stranden. Derudover besøgte vi en lille lokal fiskerby, som også har til huse på øen. Vi gik igennem junglen for at tjekke stranden ud på modsatte side, svømmede med plankton i månelysets skær, klatrede på klipper for at se Elefant Rock, slappede af med en god bog i hængekøjen og så solen gå ned hver eneste aften.

Vi har samlet et lille udplug af billeder fra vores ophold. En lille advarsel er dog, at du helt sikkert får lyst til selv at komme af sted! Nederst i indlægget kan du læse om vores rejsetip, hvis rejselysten er blevet så stor, at du selv må af sted 😉

 

Vores bambushytte og elskede hængekøjer 

 

På vej ud til Elephant Rock

 

Den bedste måde at slutte dagen af på!

 

Udsigten fra vores bambushytte

Strandbarometer

Der er ikke så meget at rafle om her. Stranden på Koh Ta Kiev får vores højeste rating indtil videre. Det eneste der trækker ned er, at du kan få et uheldigt møde med strandfluerne, ellers er der kun godt at sige. Vandet er klart, virkelig varmt, ingen strøm og du har herligheden næsten for dig selv.

Rejsetips hvis du selv skal afsted

 • Det er ikke muligt at få vasket tøj på øen, så husk lige at få dette ordnet inden afgang. Det gjorde vi ikke, og er det største selvmål vi har lavet til dato 🙂
 • Tag lidt underholdning med: en bold, en bog, spillekort, kryds og tværs eller hvad du nu er til.
 • Husk at hænge ALLE madvarer og kosmetikprodukter ud i et træ om natten. Ellers er chancen desværre stor for, at du får besøg af rotter. Det tog desværre to nætter, før vi havde fået ryddet ud i alle rottetiltrækkende ting!!
 • Sandfluer kan være et problem. Vi blev overhovedet ikke ramt, men vi så flere der var hårdt ramt. Fluerne ligger i sandet på stranden, så brug hængekøjerne til at dase i. Ellers har vi også læst at kokosolie, vist kan holde dem væk.
 • Tag alle de myggeforebyggende midler med, som du kan komme i nærheden af.
 • Sørg for at have handlet alle de ting og snacks ind som du skal bruge. Der er ingen supermarkeder på øen. Vand er dog billigt at købe på øen, så undgå at slæbe dette med.
 • Prisniveauet er lidt over gennemsnittet, da alt jo skal fragtes derud. Vil du gerne spare penge, kan det derfor være en god ide at tage trangia og konserves med
 • Vi anbefaler at bo på den strandside hvor både Crusoe og Nak’s Shack ligger. Den anden side er nemlig mere åben, hvilket vil sige at de er mere eksponeret for det affald det bliver skyllet op, vandet er også langt mere uroligt på denne kyst.
 • Der er to steder du kan blive sat af ude på øen, sørg for du bliver sat af på den rigtige side, ellers venter der dig cirka en times vandring, hvor halvdelen af den er igennem et tæt bevokset jungle. Det var tæt på at gå galt for os, hvis vi ikke selv havde fundet ud af, at der var to steder man kunne blive sat.
 • Vigtigst af alt, nyd at du kommer helt ned i gear og at det eneste du ved om tiden i løbet af dagen er, om klokken er lidt efter solopgang eller tæt på solnedgang.

 

Priser

 • Båd tur/retur 13 USD pr person.
 • Bungalow hos Nak´s 15 USD

 

Skriv et svar