Rejsebeskrivelse Japan

Vores rejse i Japan løb op på 43 dage fordelt på seks forskellige områder. Vi har således været få steder, antallet af dage taget i betragtning. Men dette har været et bevidst valg, da prisen på transport er relativ høj. Det er dog dyrt både at bo og leve i landet, så en anden måde at holde udgifterne nede på, er selvfølgelig at sammensætte et stramt program, og opleve landet på kortere tid end os. Dette kræver dog en masse planlægning, noget vi må sande vi bliver gradvist dårligere og dårligere til 🙂

Vi startede vores rejse i Osaka, hvor vi brugte de første par dage på at få opdateret bloggen og lavede sightseeing. For en større beskrivelse og tips og trick til et godt besøg i Osaka, kan du læse om vores oplevelser her.

Fra Osaka rejste vi til Kyoto. Vi undersøgte priser på både bus og tog, og valgte toget da der faktisk ikke er særligt langt og prisen derfor heller ikke er urimelig. Kyoto er lidt at betragte som landets kulturelle hovedstad og byder på rig mulighed for at opleve det mere traditionsrige Japan. Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af vores rejseoplevelser i byen her.

Fra Kyoto rejste vi til Tokyo. Afstanden her er noget større og prisen på tog, herunder særligt Shinkansen blev for dyrt til vores budget. Vi bed derfor i det sure æble, og tog en natbus. Da Japan generelt opleves som et land hvor der er fokus på komforten, så havde vi faktisk høje forventninger bussens sæder. Vi blev dog slemt skuffede, da vi skulle tilbringe natten i helt almindelige bussæder, uden ligge funktion.

Vi havde (i første omgang) kun et kort pit stop i Tokyo, da vi rejste videre til Nagano. Vi endte denne gang med at rejse med den dyre Shinkansen, da alle busserne var udsolgte pga. national helligdag. Nagano er tidligere værtsby for vinter OL, og byder således på masser af muligheder for eventyr i højderne. Vi brugte de fleste af dagene på at campere, hvilket du kan læse mere om her.

Fra Nagano gik turen endnu en gang til Tokyo, og denne gang med bus. Denne gang blev vi også længe nok til, at vi fik udforsket den skøre og vilde by, som Tokyo vitterligt er. Du kan læse om oplevelserne her.

Fra Tokyo gik turen endnu en gang med bus, videre til Mt. Fuji området. Et område hvor det majestætiske bjerg tårner op, næsten uanset hvor du befinder dig. En tur du kan læse om her.

Fra Mt. Fuji tog vi til Okinawa. Du kan tage bussen direkte til lufthavnen i Tokyo, og så flyve herfra og til Okinawa. Vores tur var en spontant men rigtig dejlig afslutning, på vores Japanske eventyr. Du kan læse om vores oplevelser på Okinawa her.

Vores 43 dage var fordelt på følgende måde:

Osaka 5 dage
Kyoto 8 dage
Tokyo 2 dage
Nagano 6 dage
Tokyo 8 dage
Mt Fuji 6 dage
Okinawa 6 dage
Narita (Tokyo) 2 dage

Generelt har vi fået et rigtig godt indtryk af Japanerne. De er et virkelig rart folkefærd, der udviser stor respekt ikke blot overfor hinanden, men også i forhold til de andre ting de foretager sig. De er et folkefærd der virkelig gør tingene 100 pct. Og det er derfor ligegyldigt om du står i supermarkedet, gør rent på metrostationen eller arrangerer en bustur. Du udfører dit arbejde med engagement og giver det, det bedste du kan. Du kan således være helt sikker på, at du ikke bliver mødt af en søvnig og uoplagt 7 eleven medarbejder!

Japan er interessant på flere måder, men noget særligt unikt er hvorledes de på den ene side er meget traditionsbundne og dyrker deres ældgamle guder i Shintoismen. Og på den anden side har du Tokyo, en verdens metropol hvor de virkelig er med helt fremme på teknologi beatet- en virkelig spændende kontrast.

Downside ved Japan må være deres dårlige engelskkundskaber og at alt er beskrevet på Japansk. Så det er til tider lidt af en udfordring både at finde rundt, at tyde meningen fra diverse skilte og bare at få den information, som du har brug for. Særligt på Okinawa var dette virkelig en udfordring.

Derudover, så blev vi også en anelse skuffede over deres varmekilder (eller onsens som de kalder det). Der er nemlig bygget en badeanstalt omkring alle kilderne, og disse deles yderligere op i mande og kvinde bade. Det var således kun på vores luksus ophold, med egen private bad, at vi kunne bade sammen. Dertil kommer, at det kan være problematisk at få lov at komme ind på anstalten, såfremt du har tatoveringer da dette i Japan er forbundet med mafiaen. Derfor undlod vi faktisk at bade i Onsens alle andre steder. Det skal dog også siges, at vi har været på Island og bade i det der for os, er rigtige varme kilder. Nemlig kilder omgivet af rå natur. Men hvis aldrig du har besøgt en varm kilde, og rejser med en flok af samme køn, så er det helt sikkert et besøg værd.

 

Skriv et svar