Rejsebudget Cambodja


Rejsebudget og sparetips til Cambodja

I dette indlæg Rejsebudget Cambodja kan I læse vores samlede budget over vores 23 dages ophold i Cambodja. Samtidigt kommer vi også med vores sparetips. Som tidligere nævnt i Rejsebudget Vietnam ville vi skære vores budget ned til 136 kr. pr pers. om dag. (som de hårde finansmænd vi er), da dette var det gennemsnitlige beløb, vi levede for i Vietnam. Vi kan dog lige så godt afsløre med det samme, at det desværre ikke helt kom til at holde. Vores samlede gennemsnitlige beløb endte nemlig på 143 kr. pr pers.

Vi er dog fortrøstningsfulde, når vi ser på hvordan pengene er blevet brugt. Den store forskel mellem vores to rejser, er nemlig ikke selve leveomkostningerne.  Det er kun er anelse dyrere at bo i Cambodja og ellers er prisen på mad og Oreo´s noget nær det samme 🙂 Så der hvor forskellen i vores budget ligger, er i oplevelser. Denne post har nemlig udgjort noget nær det dobbelte. Oplevelserne, ville vi dog ikke have været foruden, så det er nok i virkeligheden svært at gøre meget anderledes. Hvem vil ikke se Angkor Wat, når nu man er i Cambodja?

Vores 3 dagskort til Angkor templerne var dog samtidig vores dyreste oplevelse, da det kostede os 375 kr. pr pers. Du kan læse om vores tur dertil her. Så hvis udgifterne til oplevelser trækkes ud af begge budgetter, så har vi haft samme forbrug som i Vietnam. Så på den baggrund er budgettet godkendt, trods den lidt højere pris 😉

En anden forskel i vores Rejsebudget Cambodja er, hvorledes vi har brugt pengene. I Vietnam skulle vi rejse hele landet rundt, da vi havde bestilt vores udrejsebillet på forhånd. Vi startede nemlig i syd, og skulle flyve videre fra nord. Til forskel har vi i Cambodja kun rejst rundt til det vi virkelig gerne ville se. Vi har derfor brugt langt færre udgifter på transport. Det har betydet for os, at vi kunne bruge lidt flere penge på andre ting, fx en rigtigt fin Bungalow, blot 15 meter fra vandet.

Vi er kommet frem til efter vores rejse i Cambodja, at udtrykket less is more, kan have noget på sig. Så fremadrettet, vil vi formenligt praktisere dette noget mere. Hvem vil ikke hellere bruge en uge i Bungalow, end at køre rundt i en sovebus hele tiden? Næste stop på turen bliver Taiwan, det skulle være noget dyrere at bo der, så vi er spændt på, hvad vi kan få budgettet ned i der.

I vores Rejsebudget Cambodja har vi undladt følgende udgifter:

– Vi har købt et nyt objektiv til vores kamera, med at alle de billeder vi tager, var det ved at være et must

–  Gebyrer i banker og hæveautomater

– Visum (30 USD. + pasfoto)

– Flybilletter

 

Detaljeret rejsebudget

Mere detaljerede beskrivelser over vores Rejsebudget Cambodja, kan læses i nedenstående.

Vi havde 23 dage i Cambodja og har delt udgifterne ud på følgende poster:

 • Mad og drikke 2.704 kr.
 • Transport udgifter 776 kr.
 • Overnatninger 1.806 kr.
 • Forlystelser/oplevelser 968 kr.
 • Diverse 338 kr.
 • Sammenlagt 6.592 kr./23 = 143 kr. pr pers/dag

 

Sparetips

Af sparetips til vores Rejsebudget Cambodja, er langt de fleste gengangere fra rejsen til Vietnam. Men du får dem lige listet her, så vi kan få sorteret dem fra, som ikke passer til Cambodja.

Vores sparetips ser ud som følger:

 • Led efter hostels/hoteller hvor morgenmaden er inkluderet. Vi tog det lidt som en selvfølge, da det var tilfældet stort set overalt i Vietnam. Dette gjorde sig dog kun gældende i Siem Reap. Så til din overnatnings pris, kan du snildt lægge 3 USD til pr pers. såfremt morgenmaden ikke er inkluderet.
 • Handel i stører supermarkeder. Priserne er billigere, og der står en pris på varen, så du betaler den samme pris som de lokale.
 • Cambodianerne er gode til kun at prissætte de billige varer, så hvis der ingen pris står på din vare, så spørg altid efter den først.
 • Hvis der slet ingen priser står, skal de handles lidt ned.
 • Begræns dit forbrug af Oreo 🙂 Hvis dog du ikke kan holde dig tilbage fra disse godter, så får du her en target pris på dem, som lyder på 0,8 USD. Dette er tilbud på en lille og stor pakke, i alt 206 g. Det er det billigste vi har fået dem til, på tilbud i supermarkederne. Langt de fleste butikker forlanger mellem 0,8 – 1 USD for den store pakke alene og den vejer 138 g.
 • Lunar away. Et nyt dansk koncept, som skal gøre det billigere at bruge dit kort i udlandet. Her for du et Master Card prepaid/debit kort. Her betaler du 0,4 procent i stedet for 1,5 % i gebyrer. Du betaler kun 9 kr. for at få lov til at hæve i AMT i stedet for de 30 kr. dog koster kortet 299 kr. om året. Ulempen, ved kortet er at det er prepaid/debit kort og vi ikke selv har fået et til at teste, så vi ved ikke hvor mange steder man kan bruge det, men efter deres eget udsagn, så tog de fleste steder i mod det. Men efter vores mange kontante hævninger i Vietnam har vi fortrudt, at vi ikke fik bestilt et hjemmefra.
 • Amerikanske dollars holder hele vejen! Tag så mange af dem, som du tør bærer på dig. Vi havde kun USD med ind i Cambodja og de tog i mod dem alle steder. Ellers kan du også hæve Riel i ATM’erne. De fleste steder i butikkerne er vekselkurserne på USD 1 = 4000 Riel. Efter dollarens fald på det seneste, passer kursen spot on.
 • Bestil altid den store vand på restauranter, så får i 2 glas og i kan tage resten med jer.
 • Tjek om dit hostel/hotel har gratis refilwater. Hvis de har, så drop de mange flaskevands indkøb.

Specificerede priser

 • Visum 30 USD + pas foto for 30 dage. Pr person.
 • Tuk tuk leje for en hel dag i Siam Reap 15 USD.
 • Busbillet Siam Reap – Phnom Penh 7 USD pr person.
 • Busbillet Phnom Penh – Sihanoukville 6,25 USD pr person. (hos selskab Sorya)
 • Busbillet Sihanoukville – Phnom Penh 6,25 USD pr person. (hos selskab Sorya)
 • Båd til Koh Ta Kiev returbillet 13 USD pr person.

 

Skriv et svar