Rejsebudget Indonesien

Rejsebudget Indonesien

I dette indlæg Rejsebudget Indonesien kan du læse om vores samlede budget for vores 56 dage lange ophold i Indonesien. Samtidigt kommer vi også med sparetips, samt lidt om det generelle prisniveau i Indonesien.

Vores samlede budget for Indonesien, blev højere end vi havde forstillet os. Det kom faktisklidt bag på os at man rent faktisk kunne bruge så mange penge i Indonesien! Men det er mest sagt med et glimt i øjet, da langt de fleste af vores penge er blevet brugt på en masse fantastiske ture, herunder særligt dykning som bare er en dyr sport. Men generelt har Indonesien haft rigtig meget at byde på, og dermed også masser at bruge vores penge på.

Det generelle prisniveau i Indonesien ligger til den billig side, et måltid mad kan du snildt få for 20-25 kr. Det er dog lidt dyre de mere turistet steder så som Bali. Generelt var alt dyre omkring Bali. Vedrørende maden kunne vi godt have sparet lidt, da vi generelt spiste ret godt i Indonesien. Særligt i Yogyakarta spiste vi rigtig godt, men det er let at blive fristet, når du for 45 kr. får et rigtigt lækker måltid 🙂

Overnatningerne var lidt dyre sammenlignet med Vietnam og Cambodja, da vi har givet mellem 60 – 75 kr. pr. overnatning.

På transport posten havde vi nogle dyre afskrivninger, herunder 2 indenrigsflyvninger og to bådture til Gili. Tilgengæld har vi bevæget os mindre, end vi ellers har gjort hvilket har bevirket at denne post ikke fylder så meget i det store billede.

En ting der har fyldt mere i vores budget for Indonesien, end det tidligere har gjort er, at vi har brugt en del penge på guidede ture. Dette hænger sammen med, at der har sneget sig lidt rejsetræthed ind. Så på dette punkt vil der i høj grad være penge at spare, og langt de fleste ture kan du selv snildt arrangere.

Vi havde en forestilling om at vi kunne nøjes med at bruge 175 kr. om dagen pr. pers. Men vi endte med at bruge hele 219 kr om dagen pr. pers. Men da størstedelen af pengene er gået til oplevelse, så er det lidt svært at være sådan rigtig irriteret over, at det stak lidt af 😉

Af øvrige kommentarer til budget har vi følgende. Vi måtte tage tilbage til Bali fra Gili på grund af vores visum forlængelse træk ud. Så her brugte vi 534 kr. til ekstra bådbilletter. Hvis du gerne vil undgå dette har vi skrevet et par notater omkring visum forlængelse Indonesien her.

Samlet overblik

Vi havde 56 dage i Indonesien og har delt udgifterne ud på følgende poster:

Mad og drikke 5.853 kr.
Transport udgifter 4.229 kr.
Overnatninger 5.698 kr.
Forlystelser/oplevelser 8.109 kr.
Diverse 622 kr.
Sammenlagt 24.511 kr./56/2 = 219 kr. per mand/dag

 

Sparetips

Vores sparetips ser ud som følger:

  • Hæv så mange kontanter som muligt for at spare bankgebyrer. I de bedste automater kan du hæve op til 2.500.000 Rp.
  • Undgå dyre Bali 😉
  • Spis ved de små gadekøkkener, det er billigt.
  • Arrangere selv dine ture, de guidede ture koster en del

 

I vores Rejsebudget Indonesien har vi udeladt følgende udgifter:

  • Forlængelse af visum.
  • Gebyrer i banker og hæveautomater.

Skriv et svar