Rejsebudget Japan

Rejsebudget Japan

I dette indlæg Rejsebudget Japan kan du læse om vores samlede budget for vores 43 dage lange ophold i Japan. Samtidigt kommer vi også med sparetips, samt lidt om det generelle prisniveau i Japan.

Efter lidt research på nettet fandt vi frem til, at vi ville forsøge os med et budget på 350 kr. pr. pers.
Japan er således med afstand det dyreste land, vi har rejst indtil videre her i Asien. Sammenligner man Japan med Danmark er de omtrent lige dyre. Vi havde længe et budget, der lå et pænt stykke under de 350 kr. Men med en dyr, men virkelig god dykkeroplevelse gjorde, at vi endte med et budget på 343 kr. pr mand. Vi holdte os således på det forventede og budgettet er således helt sikkert godkendt.

Vi har dog været gode til at spare (syntes vi selv :-)) men hvis vi skal finde et sted hvor vi måske kunne have sparet lidt, så skulle det nok vare på den kaffe vi har købt. Vores trang til kaffe er dog så tilpas stor at det ikke er en mulighed for os, men for den vilje stærke kan man spare lidt 😉

En af de dyreste punkter på vores budget, har været udgifter til transport. Og det til trods for, at vi hovedsageligt har rejst med bus, hvilket klart er den billigste transport form. Vi har kun benyttet Shinkansen, som er den den dyreste transport i Japan, en enkelt gang. Shinkansen er et højhastighedstog og nok er det dyrt, men det er også virkelig effektivt. Priserne på busser, metro og de almindelige tog er mere eller mindre lig danske priser. Maden i Japan var billigere end i Danmark, og særligt deres fisk er rigtig billigt. Så endnu en gang har vi spist masser af sushi J

Vedr. vores oplevelser i Japan, så er alle templer, slotte og shrines enten gratis eller meget billige. Så hvis man bare er til sightseeing, så kan man godt spare en del her. Oplevelser som robot restaurant, dykning, andet sport og stadion oplevelser koster det samme som i Danmark. Det er således relativt dyre oplevelser, men tilgengæld også oplevelser, som vi i hvert fald ikke ville være foruden. Hvornår er det lige, at du ellers får muligheden for at besøge en robot restaurant, eller at se sumo brydning?

Ift. Vores overnatninger så gav vi mellem 90 – 150 kr. pr. pers. pr. overnatning. Så denne del, har også fyldt godt i vores samlede budget. Dog har vi sparet en del på nætter vi har sovet i telt.

Et specificeret rejsebudget, kan læses i nedenstående.

Vi havde 43 dage i Japan og har delt udgifterne ud på følgende poster:

Mad og drikke 6.947 kr.
Transport udgifter 6.424 kr.
Overnatninger 9.449 kr.
Forlystelser/oplevelser 5.431 kr.
Diverse 1.240 kr.
Sammenlagt 29.491 kr./43/2 = 343 kr. per mand/dag

Spare tips
Vores spare tips ser ud som følger:

  • Tilbered selv din mad. I Japan er maden så tilpas dyr, at det godt kan svare sig at lave sin egen. Rigtig mange hostels har køkkenfaciliteter, så benyt dig af disse.
  • Du kan drikke vandet fra vandhanen i det meste af Japan, så fyld din drikkedunk op hjemmefra.
  • Supermarkederne bugner med færdigretter, som blot skal varmes i mikroovnen. Ved lukketid sættes priserne ned, så her kan du være heldig at erhverve dig lækre måltider med 50 pct.

I vores Rejsebudget Japan har vi udeladt følgende udgifter:

  •  Gebyrer i banker og hæveautomater.
  • Flybilletter
  • Luksus overnatning ved Mt. Fuji

 

Skriv et svar