Rejsebudget Vietnam

 

Rejsebudget Vietnam

I dette indlæg Rejsebudget Vietnam , kan I læse om vores samlede budget fra vores 29 dages rundrejse i landet. Vores mål var, at holde et budget på hvad der svarer til 150 kr. pr. pers om dagen. Dette er ikke højt, og indlægget indeholder derfor også vores bedste sparetips.

Inden afrejse, har vi gransket andres rejsebudgetter og læst os frem, at det var muligt at rejse som backpacker for mellem 100 – 150 kr. pr. pers om dagen. Eftersom Vietnam var vores destination, ville vi ligge budgettet i den højde ende, men med en ambition om at slutte under. Dette lykkedes! Vi endte nemlig med et gns. på 136 pr. pers. Så som hvert andet offentligt budget, så bliver vores vores næste rejsebudget til Cambodja selvfølgelig skåret ned til 136 kr. pr. pers. 🙂

Rejsebudget Vietnam ser ud som følger

Vi havde 29 dage i Vietnam og har delt udgifterne ud på følgende poster:

 • Mad og drikke 2.779 kr.
 • Transport udgifter 2.092 kr.
 • Overnatninger 1.952 kr.
 • Forlystelser/oplevelser 633 kr.
 • Diverse 417 kr.
 • Sammenlagt 7.873 kr./29 = 136 kr. per mand/dag

Eftersom vi også gerne vil have pengene til at række så langt som muligt, har vi været sparsommelige, på mange punkter. Vi har været gode til at spise streetfood og har også fået instant nudler engang i mellem til aftensmad. Vi har hovedsagligt boet på Hostels. Dog har vi også haft hotelovernatninger, da prisen ind mellem simpelthen var for god til at lade være. Andre gange fordi vi trængte til en pause.

Det skal dog siges, at prisen kan blive for god for både indlogering og mad. Det har ikke været lige lækkert det vi har fået at spise. Vi har også sovet enkelte steder, hvor der lugtede så grimt af skimmelsvamp, at vi måtte have vinduerne åbne, for at kunne overnatte der.

Vi har hovedsageligt rejst med sovebus. Vi har løbende sammenlignet priser med både fly og tog, hvor busserne klart var billigst. Vi har heller ikke været på så mange ture, som man helt sikkert kunne, så her har vi kun brugt 633 kr. på entrebilletter. Der hvor vi har fråset lidt med pengene, er på Americano kaffe, dem har vi drukket nogle stykker af. Vietnameserne laver ikke særlig god kaffe, og nogle steder var den direkte forfærdelig. Man kan dog heldigvis, vende sig til meget 😉 Vi har også haft et stort forbrug af snacks, hvor især Oreo har fyldt både maver og budget.

I vores Rejsebudget Vietnam har vi undladt følgende udgifter:

 • Vores dykker certifikat (dette var en fødselsdagsgave)
 • Skræddersyet tøj i Hoi An
 • Diverse gebyrer i banker og hæveautomater
 • Visum og flybilletter

Vi har rejst i vietnamessernes højtid Tet, som er deres nytår. Det har bevirket, at priserne steg helt vildt. Vi blev særligt ramt på bustransport og overnatninger. Det var desværre ikke småting, men prisstigninger på 50-70 %. Denne højtid varede cirka halvanden uge, så hvis du kan undgå denne, så har du sparet en hel del.

Vi har også i vores indlæg “Rejsebeskrivelse til Vietnam”, skrevet hvad det har kostet os, at komme fra den ene by til den anden. Så hvis du har behov for et sammenligningsgrundlag, kan du læse her.

Sparetips

Af sparetips til vores Rejsebudget Vietnam har vi følgende:

 • Handel i stører supermarkeder. Priserne er billigere, og der står en pris på varen, så du betaler det samme som vietnameserne.

 

 • Vietnameserne er gode til kun at prissætte de billige varer, så hvis der ingen pris står på din vare, så spørg altid efter den før du køber.

 

 • Hvis der slet ingen priser står, skal der handles om priserne.

 

 • Begræns dit forbrug af Oreo 🙂 Hvis du dog ikke kan holde dig tilbage fra disse godter, så får du her en target pris på dem, som lyder på 12.600 Dong. Det er det billigste vi har fået dem til, på tilbud i supermarkederne. Langt de fleste små boder forlanger mellem 20 og 25.000 Dong for dem.

 

 • Hæv kun kontanter fra banker hvor du kan hæve mellem 5.000.000 – 8.000.0000 Dong. Her i blandt TP Bank, ANZ Bank og HSBC bank. Ellers bliver dine penge ædt op af gebyrer. Det koster i første omgang 1,5 % i gebyrer på dit hævekort. (banken skjuler dette i veksel kursen) derudover tager de fleste banker 30 kr. for hævninger i anden bank/automat. Plus at den vietnamesiske bank også forlanger 1,5 %. Så du er hurtigt oppe på at skulle betale 5 %, hvis du ikke kan hæve nok kontanter. Mange hæveautomater i Vietnam, kan du kun hæve 2 – 3.000.000 Dong, hvilket svarer til 527 – 792 kr. læg så hertil 1,5 + 1,5 % + 30 kr. Det gør ondt at betale så meget, bare for at få lov til at bruge penge. At bruge dit Visa/Mastercard er også en mulighed, men her betaler du stadigvæk de 1,5 % og her forlanger stort set alle butikker i Vietnam hele 3 % for at bruge dette.

 

 • Lunar away. Et nyt dansk koncept, som skal gøre det billigere at bruge dit kort i udlandet. Her for du et Master Card prepaid/debit kort. Her betaler du 0,4 procent i stedet for 1,5 % i gebyrer. Du betaler kun 9 kr. for at få lov til at hæve i ATM i stedet for de 30 kr. dog koster kortet 299 kr. om året. Ulempen ved kortet er, at det er prepaid/debit kort og vi ikke selv har fået et til at teste, så vi ved ikke hvor mange steder man kan bruge det. Men efter deres eget udsagn, så tager de fleste steder i mod. Men efter vores mange kontante hævninger i Vietnam har vi fortrudt, at vi ikke fik bestilt et hjemmefra.

 

 • Amerikanske dollars holder hele vejen! Tag så mange med af dem, som du tør bærer på dig. Alle Hostels tager imod dem og i mange af butikkerne i de større byer tager de også imod, og det vel og mærke til en ordenligt kurs. Typisk koster det ikke noget at bestille dem i din bank hjemmefra inden afrejse. Uden at have afprøvet det, tror vi faktisk at bankerne i Vietnam veksler dem, til den bedste kurs for dig (altså hvis du får brug for Dong).

 

 • Køb dine udflugter på dit Hostel. Vi fik de bedste priser på vores Hostels, både til udflugter, motorcykleleje samt busturer. Nogle gange kan det være en ide at booke din transport et par dage i forvejen,  da prisen ofte stiger, hvis afgangen er ved at være fuld. Her har vi brændt nallerne et par gange i løbet af vores tur, men højtiden Tet bar formenligt en stor del af skylden.

 

 • Bestil altid den store flaskevand på restauranter, så får i 2 glas og i kan tage resten med jer.

 

 • Lufthavnen i Hanoi ligger cirka 25 km fra midtbyen. En taxa koster 200 – 250.000 Dong, mens shuttlebussen kun koster 30-40.000 Dong. I Hanoi ligger shuttlebussen på adressen Pho Quang trung.

 

Rejsebudget Vietnam

2 tanker om “Rejsebudget Vietnam”

 1. Pas på med at bruge dollars i dagligdagen medmindre man veksler dem i banken.
  Det er nemligt forbudt at sælge/ købe/ betale med uden for bankerne.
  Det har jeg lige fået at vide under mit ophold i landet.
  Bankerne må kun købe dollars. Det vil sige, at du skal ikke sælge for mange når du er der ad gangen for du kan ikke købe dem tilbage hvis du har mange Dong tilbage ved afrejse.

 2. Dejlig artikel! Det med ATM maskinernes maks-udbetaling er ret vigtigt 🙂

  I forhold til Taxa fra lufthavnen endte vi dog med at betale 450.000 dong for en tur til Old Town området – med taxameter og direkte vej (vi fuldte gps).

Skriv et svar