Visum til Indonesien


Inden vi rejste til Indonesien, havde vi kort undersøgt reglerne for visum og om forlængelse af visum, men fandt desværre at disse ikke helt levede op til praksis. Vi vil derfor gerne dele vores erfaringer med at få forlænget sit visum. Det kan forhåbentligt hjælpe dig til, ikke at strande et uønsket sted, ligesom os 🙂

Først og fremmest skal det dog siges, at vi rejste i Indonesien under Ramadanen, og derfor har vores oplevelse med at få forlænget vores visum, formenligt været lidt mere omstændigt end ellers. Men det samme kan jo ske for dig, så hellere vær forberedt på, at det kan tage længere tid, end hvad du ellers har hørt.

Vores rejsetidspunkt betød, at immigrationskontoret var lukket i en længere periode og, at da de så endelig åbnede havde de rigtig travlt. Vi havde regnet med, at vores ansøgning blev behandlet på 4 dage, men i stedet gik der 8.

I Indonesien kan du som dansk statsborger få det der hedder ”Visa on arrirval”. Det betyder, at du ikke behøver at søge om visum inden du ankommer til landet, men blot kan gøre dette i lufthavnen. Dit ”visa on arrival” gælder ophold i op til 30 dage og er gratis. Hvis du ønsker at blive længere end de 30 dage, så skal du dog allerede give besked herom ved ankomsten. Så får du nemlig en lille lap papir samtidig med, at du får dit ”Visa on arrival”. Denne seddel skal du bruge, når du skal søge om din forlængelse, og den koster 35 USD. Uanset hvilket type visum du skal have, så skal du have en gyldig udrejsebillet, som du kan vise ved din ankomst til Indonesien.

Forlængelse af visum

Du kan tidligst søge om forlængelse, 15 dage efter din ankomst og din ansøgning skal senest være påbegyndt inden udløb af dit første visum. Du skal søge ved det immigrationskontor, som ligger tættest på det hotel/hostel som du bor på under ansøgningen. Hvis ikke du er mødt op på det immigrationskontor der ligger tættest på, så vil de ikke behandle din ansøgning.

Det kan tage alt fra 3 til 8 arbejdsdage at få sit visum. Vi har en teori om, at det går hurtigere på de små immigrationskontorer frem for de store. Men det er som sagt blot en tese. Det er langt fra alle byer der har et immigrationskontor, så du er nød til at planlægge din tur omkring din ansøgning. Men de store byer såsom Jakarta, Surabaya, Yogyakarta og Bali har optil flere immigrationskontorer.

Hvad skal du bruge til din ansøgning?

Når du kommer til immigrationskontoret, så skal hver person medbringe følgende:

1 stk. sort kuglepen

Kopi af billedsiden i dit pas

Kopi af dit nuværende visum i Indonesien + kopi af sedlen til forlængelse

Kopi af din udrejsebillet

Dit pas

Ansøgningsproces

  • Dag 1

Kontoret åbner kl. 8, så kom kl 7:30 med styr på overstående. Du vil få udleveret et dokument som efter din udfyldelse, skal afleveres sammen med dine medbragte dokumenter samt dit pas. Dette udgør tilsammen din ansøgning. Når du afleverer hele bunken af papirer sammen med dit pas, får du udleveret en kvittering som samtidig fungerer somd it midlertidige pas. Så pas godt på det! Du får også udleveret en regning, som du skal ned i banken og betale til en pris af 355.000 IDR. Du får ligeledes en dato for, hvornår du skal møde op på immigrationskontoret igen.

  • Dag 2

Denne dag er den dato du fik på dag 1, hvilket altså ikke nødvendigvis er dagen efter dag 1. På denne dag skal du have taget billede og fingeraftryk. Du skal ligeledes dokumentere at du har betalt den regning du fik leveret på dag 1. Så sørg for at have dette på plads. Et godt råd er, at møde op i god tid. Hvis du er heldig, får du allerede lov til at hente dit pas senere samme dag og du er hermed færdig. Hvis ikke, så får du udleveret endnu en ny dato, hvor du kan komme tilbage og hente dit pas.

  • Dag 3

Hvis du er uheldig (som os) skal du komme igen for tredje gang. Og endnu en gang er der ingen garanti for, at dette er dagen efter du var der sidst. Vi skulle vente i hele fem dage, før vi kunne møde op igen. Men på denne dag, kan du hente dit pas, og din ansøgning er hermed slut og du er fri til at rejse i endnu en måned.

Visum Indonesien  Visum Indonesien   Visum Indonesien     Visum Indonesien

1 tanke om “Visum til Indonesien”

Skriv et svar